Musikvideo/lyricvideo

Band: Narnia
Skiva: Ghost Town
Låt: Wake Up Call

Tidigt under 2023 och inför Narnias skivsläpp av nionde studioplattan ”Ghost Town”, var det mesta väl förberett, förutom en sak: Musikvideos. Eftersom de fem medlemmarna bor utspritt i både Sverige och Norge och turnéstarten i Latinamerika blev flyttad från våren till hösten, var inga rephelger inbokade.

Tillsammans med bandets distributör, Sound Pollution, hade två singlar och ett focus-track valts ut. Ett focus-track är den låt man pushar för när albumet släpps. I detta fall var det låten ”Wake Up Call”.

I min iver att jobba mer med film, gjorde jag mitt första seriösa försök att göra en lyricvideo med texten till titelspåret. Detta blandade jag med liveklipp som matchade låten någorlunda. Denna visade jag för både bandet och Sound Pollution, strax innan albumsläppet.

Eftersom ”Ghost Town” varken är en av singellåtarna eller focus-track, blev jag ombedd att göra en lika bra video för ”Wake Up Call”, som var nästa låt ut. Jag hade bara ett par veckor på mig men kände halvpaniken övervinnas av inspiration.

Resultatet blev denna video, som under de första 10 dagarna fick över 10 000 views på YouTube. Så med blodad tand fortsätter jag nu min resa med fler musikvideos/lyricvideos.

Skivan finns att beställa här!