Om Jono

JONO Media AB

Ett gött gäng kreativa entreprenörer med bas i Uppsala

Vilka vi är

Ja, det är jag som driver JONO tillsammans med fantastiska kollegor i olika branscher som plockas in när det behövs extra kompetens på något område, som exempelvis inom programmering, design eller musikproduktion.

JONATAN SAMUELSSON

Creative Manager

Jag heter Jonatan Samuelsson och är gift trebarnsfar från Uppsala. Född och uppvuxen i Borås och blandar friskt västgötska med uppländska. Det stora intresset är musik och förutom allmänt musikmakande är jag basist i hårdrocksbanden Narnia och 
Starmen.

Namnet Jono knep jag som smeknamn efter att en skön arrangör från Australien börjat kalla mig det, så det fick bli namnet på företaget, som jag startade 1999.

Primärt startade jag upp JONO för att sköta ekonomin för mitt dåvarande band. Den lilla firman växte och expanderade med bokningsverksamhet, management, distribution och fick även agera skivbolag och musikförlag åt både egna bandet och andra artister i vänkretsen.
Läs mer här: JONOmusic.com

2014 köpte JONO upp skivbolaget Adora, som jag var med och startade 2009 och varit involverad i sedan dess.

I augusti 2023 var det dags att växla upp från enskild firma till aktiebolag under namnet JONO Media AB.

Grafisk design och webb
Tillsammans med den högst begåvade formgivaren Jonatan Knutes, startade jag Formbyrån Uppsala. Genom åren har det producerats diverse logotyper, responsiva hemsidor, trycksaker, skiv- och bokomslag, m m. Nu bor vi på olika orter och formger och bygger hemsidor på varsitt håll, men samarbetet finns kvar och jag kan varmt rekommendera min gode vän för dina projekt!

Finkaffe
Som kaffedrickare, var det en stor ära att från 2015 få börja samarbeta med ett gäng fina kafferosterier. För närvarande jobbar jag mest med hemsidor, formgivning, webbutiker och att designa kaffeetiketter åt företag, organisationer och artister, som på RockCoffee.se.
Men, absolut, jag säljer även riktigt gott kaffe som både bönor och bryggkaffe till dig, om du vill! Varför inte med egen snitsig etikett?

Har jag missat något? Kontakta mig!

Länkar:
Min artistsida på engelska: jonatansamuelsson.com
Min sida för musiken: jonomusic.com
Primär webbutik för musikrelaterat: indiemusic.se

 

Vårt team och nätverk

Under samma tak som JONO Media AB sitter ett gäng mycket begåvade och dessutom trevliga programmerare som jag jobbar extremt mycket tillsammans med. Men jag jobbar mycket med fler utanför huset som jag räknar in i mitt närmaste nätverk.

Patrik Andersson

Programmering m m

Sebastian Andersson

Webbar m m

Styrbjörn Östman

Servrar m m

CJ Grimmark

Ljudproduktion, översättning m m