1986 tog min pappa med mig på en oförglömlig hårdrockskonsert i en liten ort utanför Borås. På scen stod bandet Leviticus med gitarristen och grundaren Björn Stigsson i spetsen. För bandet var detta med största sannolikhet en konsert i mängden, med lagom mycket folk. Trots detta var det en konsert jag aldrig glömmer. Sångaren – Terry H (eller Terje Hjortander som han egentligen heter) var helvild och sprang runt publiken i introt till en låt, klättrade upp på de gigantiska högtalarna och hoppade ner. Kjell Anderssons mäktiga trumset och bassolot från Ez Gomér (eller Sven Gomér) var oförglömliga. Sådana saker fick den 12-årige versionen av mig att vilja ha autograferna efter konserten.

 

Idag är jag bekant med samtliga medlemmar, vissa känner jag bättre än andra. Men det smått magiska kring Leviticus och denna uppsättning dröjer sig fortfarande kvar. Därför var det fantastiskt kul att få göra merch åt mina gamla idoler.

Allt började med att någon i ett hårdrocksforum la upp ett foto på en konsertaffisch med Leviticus från exakt den lilla konserten i Skene, som jag var på 1986. Någon tyckte att det borde finnas t-shirts med detta tryck, så jag gjorde ett förslag och messade Björn, som han godkände. Jag la upp några tryck till försäljning här och det visade sig finnas fler nostalgiska fans som ville köpa t-shirts, hoodies, klistermärken och kaffekoppar med rockbandet.

Dessutom firar Leviticus 40-årsjubileum i år, 2021, så gör som jag – passa på hylla dem med en snygg t-shirt!