Skivan finns att beställa via Sound Pollution och Melodic Passion Records.

Grafiskt koncept i retro serietidningsstuk

Sedan några år tillbaka är jag basist i bandet Starmen. Dessutom är jag låtskrivare och en del av sångerna sjunger jag till och med. Ett svinkul band med ett riktigt trevligt gäng, beståndes av sångare, gitarrist, låtskrivare, bandledare Kristian Hermanson (ex-Friends, ex-Poodles, soloartist), supergitarristten Andreas Lindgren och vår taktfaste trummis John Hector.

Allt började med att jag anlitades av skivbolaget Melodic Passion Records för att göra omslag till bandets första två plattor och från tredje albumet, fick jag axla basen.

Detta var ett album som jag själv har varit mest delaktig i på det musikaliska planet, eftersom jag kom med strax innan tredje skivan var klar.

Så vi hade redan en preliminär titel och tidigt började jag spåna på ett omslag som skulle synas.

Eftersom vi inte hade någon stress alls, fick även omslaget ta tid. Jag tror aldrig jag har lagt längre tid på ett omslag i hela mitt liv, men har nog inte heller haft lika kul med något annat omslag. Än så länge…

Serietidningar och superhjältar

Från en enkel skiss på bandet som stod som någon form av superhjältar i olika poser med serietidningskänsla, jobbade jag vidare mot en retrokänsla i omslaget.

Inte bara en skiva

Men det tog inte slut när omslaget var klart. Jag var extremt taggad att göra mer i samma anda, så jag la orimligt mycket tid på bookleten i CD-omslaget. Men det blev en tvåsidig poster istället.

8 videos på 10 låtar

Inte nog med det. När vi började göra musikvideos, ville vi ha samma serietidningskänsla i dem. Det var riktigt klurigt att få fram exakt samma känsla, men jag tycker vi landade ganska nära. Det blev åtta (ÅTTA!) videos till skivans tio låtar… Kristian och jag hjälptes åt att klippa dessa och sedan gick jag loss med diverse verktyg för att få rätt känsla.

12 stycken filmstjärnor på bandet och enskilda medlemmar. Fler bilder finns att kika på här.

Filmstjärnor, badlakan och tavlor

Inspirationen tog inte slut, så jag gjorde ett gäng ”filmisar”, eller ”filmstjärnor”, som vi kallade dem på 80-talet. De finns nu att beskåda och beställa här.

Jag gjorde även en tavla av omslaget och ett badlakan, som visserligen var lite väl tunnt i materialet, men snygg som bara den.

Vi hann skriva ungefär 30 låtar, innan vi valde plattans 1o spår. Så det finns en chans att ytterligare en skiva är på gång snart. 😉

Skivrelease blir 8 september via Melodic Passion Records och Sound Pollution.

Missa den inte! 🙂

Helsidesannons i Sweden Rock Magazine.

Skev hemsida

Jag gav mig även på en helt ny hemsida där jag lät nästan allt ligga lite skevt och där jag la in en del effekter. Allt i samma serietidningsstuk.

Sidan finns här: starmen.se

Ett urval av vår merchandise:

Singlar:

Mockups: